Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми по 159 и има ли такива?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Стоянчо, 159 навърши 3 години откакто се продава
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      първо 3 годишни 159ки все още няма, тези, които сега се продават ако не са 1.9 както казах вече са повечето коли с извадени души, 1.8 почти няма, 3.2 също (тях ги продават защото собственика обикновено е от типа, които сменят колите на 5-6 месеца,) 1.8 е глупаво за кола тон и половина, а с 3.2ката и 4х4 очаквай разход от сорта на 20/100

2.2 бензин има някой малки проблеми, а и като цяло бензиновите двиг. са им вадени повече душите, особено на 2.2 защото има страшен звук пък и силата му е във високите обороти

2.4 дизел по това, което четох хем и той има проблеми , хем е много неикономичен ....

остава ти 1.9 дизелак, който се оказва най-здрав от гамата с най-добър компромис между динамика/икономичност...
      Да, звучи логично, но ще те поправя - 159 излезе през лятото на 2005, така че има дори 3,5 годишни хубавици, особено в немското Мобиле
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
        Стоянчо, 159 навърши 3 години откакто се продава
        Оставяй го той Стоян всичко знае.

Пък и неговата е най- добра,а и е 150 коня все пак.
        Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
        EX`146 2.0 16v TS

Comment

Първоначално публикувано от SamuraiJack Покажи съобщение
          Е добре, защо тогава сайтовете са пълни именно с 1.9жтд за продан. И каква е логиката на всички да са извадени душите, а само на 1.9 не
          не четеш внимателно... 1.9 държи на напъване

а за годините, исках да кажа , че няма толкова 3 годишни ама се отплеснах, моля да ме извините
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от AlfaRomeo Покажи съобщение
            Оставяй го той Стоян всичко знае.
            виж как знаеш

Първоначално публикувано от AlfaRomeo Покажи съобщение
            Пък и неговата е най- добра,а и е 150 коня все пак.
            не е най-добра, а най-разумна

най-добра е 159 2.4 ку4 или 3.2 , ама денги да поддържам такъв изрод нямам излишни

ПП: говоря от лични впечатления
            Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 21:19.
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Е добре, защо тогава сайтовете са пълни именно с 1.9жтд за продан. И каква е логиката на всички да са извадени душите, а само на 1.9 не
              За България е обяснимо(акциза за по-мощните) да се предлагат повече 1.9 дизели,въпреки че и те се броят на пръстите на едната ръка. За Европа няма такова нещо и ако има,то разликата е в произведените бройки на съответните модификации. Иначе за ваденето на душите е въпрос за хората,които ги управляват и мисля,че при тях модификацията не е решаващият фактор.

Comment

Първоначално публикувано от zlia Покажи съобщение
                Иначе за ваденето на душите е въпрос за хората,които ги управляват и мисля,че при тях модификацията не е решаващият фактор.
                не бе , толкоз ма не разбрахте како имам изподнапредвид

1.9 просто е по-държаливия от двата двигателя, така се е получило

освен това е най-масовия двиг => има най-много feedback и е по-изчистен от недоумици , чабиш ?

освен че 2.4 е акцизна има чудовищен въртящ момент и скоростите раждат по-рано, по-тежка е отпред съответно предното окачване се донажда по-рано също...

ся за ко ма карате да пиша толкова много и все сериозни неща !
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Всеки двигател си има предимствата бре, няма най-най...
                  стига да знаеш какво искаш и да знаеш колко са ти силите...
                  за съжаление при АЛФА нещата са доста изчистени по отношение предлаганата гама и
                  това, че всички 159 за продан, които не са 1.9 дизель
                  са тоталки някакси звучи много наивно.
                  Мен ме блазни 3.2 за сравнение 1.8 ТС ми харчеше над 14 и не съм и се сърдил щото си
                  вървеше доволно прилично, а и аз не карам икономично, та ако както казва колегата
                  3.2 прави 20/100 за още 5 л на 100км
                  или срещу още 10 лв на 100км си пърпоря с 3.2 бенз ............ще се побъркам се от кеф вярвайте ми
                  и предвид, че на тая кола повече от 15-20хил на година няма да въртя,
                  единствено акциза и годишните такси малко ритесняват - ама кеф цена няма,
                  90% от тоя форум знаят за какво става въпрос.
                  И от практична гледна точка всички алфисти сме големи практици хохохо,
                  според мен лекинко се заблуждаваме взаимно , но и това е чаровно по италиански.
                  Та с две думи за мен разумния избор може да е 3.2 стискайте ми палци, пък аз ще почерпя как си трябва.
                  ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Аз ти стискам палци... Ние си говорихме с тебе и дано стане найстина.

А така е прав е Тиното,всеки си има различен вкус и различен стил...Тоя прехваленият 1.9 мотор от Стоян... може да не е най добрият вариян за вас.

Всяка кола е различна,която мислиш че е за тебе и ти харесва нея.

Отделно ти си преценяваш дали можеш,да имаш,дали можеш да я поддържаш,дали можеш да и наливаш.

Стига с тея хвалби 1.9 1.9 ебати аз мотора златен... от 4-ри страници насам това се пише.

П.С Марто пожелавам ти една 3.2 Q4-ка и да дойдеш до Търново да я полеем
                    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                    EX`146 2.0 16v TS

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto Покажи съобщение
                      ...
                      Та с две думи за мен разумния избор може да е 3.2 стискайте ми палци, пък аз ще почерпя как си трябва.
                      а така...давай, стискаме ти палци и после идва и нашия ред
                      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                      Lancia Ypsilon '02

Comment

горките , толкова сте буквални, че дядо ми 23ти набор е по-възприемчив от вас

няма да си играя повече да ви обяснявам и тълкувам

давай купи си една 2.4 или 2.2 НОВ ВНОС от германия само за 30 хил лева на 2 години, ще е перфектна , пък и много ще е евтина за поддръжка

виждам всичките сте много запознати с тези коли

пожелавам ти успех и много късмет с колата
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Всъщност като двигател така като четох из alfaowner 2.2 бил много здрав. Единствено се говори за повсеместен проблем на ниски обороти - колата придърпвала, който дефект се оправял с ремап
                          156 2.4JTD '99 - продадена
                          Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

Всъщност като двигател така като четох из alfaowner 2.2 бил много здрав. Единствено се говори за повсеместен проблем на ниски обороти - колата придърпвала, който дефект се оправял с ремап
                            който в България с гаранция няма да го направят поне в милано моторс така твърдят
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              горките , толкова сте буквални, че дядо ми 23ти набор е по-възприемчив от вас

няма да си играя повече да ви обяснявам и тълкувам

давай купи си една 2.4 или 2.2 НОВ ВНОС от германия само за 30 хил лева на 2 години, ще е перфектна , пък и много ще е евтина за поддръжка

виждам всичките сте много запознати с тези коли

пожелавам ти успех и много късмет с колата
                              Радвам се за дядо ти - все така да е му желая.
                              За евтина поддръжка не съм казал нищо още , говоря за приоритет между удоволствие и рентабилност.
                              Евтина поддръжка - няма такова понятие, това че не даваш пари за ремонти (поддръжка) първите 2-3 години,
                              ами ти реално ги даваш при покупката .... от 2005 насам аз и в семейството ми са купени 5 автомобила от магазин,
                              затова си позволявам да имам мнение по въпроса.
                              И така като имаш кеш имаш избор - кеф, имидж и други, но изгодност .... мога да споря доста дълго и пак няма смисъл,
                              всеки си има възможностите и приоритите.

За късмета, който ми желаеш ти благодаря, както ти пожелавам и на теб в сервиз да не влизаш.
                              ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

За 159 в момента най-подходящия мотор е 2.4жтдм....
                                sigpic
                                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Working...
                                X